Fotografická soutěž Zelených světů: Kvetoucí keře na vašich zahradách

12. květen 2017

Hanka Šoberová a Pavel Chlouba, kteří připravují zahradnický magazín Zelené světy, se rozhodli zapojit také posluchače. Vyhlašují proto každý měsíc fotografickou soutěž. Tématem května jsou „Kvetoucí keře“.

Během celého měsíce můžete na email zelenesvety@cb.rozhlas.cz posílat vlastní fotografie keřů ze zahrádky, ale i jiných míst. Soutěžní příspěvky zveřejňujeme na našich webových stránkách budejovice.rozhlas.cz/zelenesvety.

Pavel Chlouba s Hankou Šoberovou nakonec vyberou tři fotografie, jejichž autory odmění pěknou zahradnickou cenou. V tomto kole výherci získají zakrslé borovice. Více se dozvíte v pořadu Zelené světy, který vysíláme v pátek po deváté hodině. Poté ho můžete poslouchat z audioarchivu.

Snímky do soutěže poslala například Marie Hynková z Českých Budějovic. „Máme v zahradě keře, které kvetou a voní už od listopadu nebo prosince. Krásně voní dvě kaliny, jejich šeříková vůně je úžasná. Ale nejintenzivnější vůni v naší zahradě má lýkovec vonný,“ napsala.

Dalšími fotografiemi přispěla Marie Zídková z Vimperka. „V proluce u našeho domu jsem vypěstovala z větviček krásně kvetoucí keře vajgelií a také pustorylu. Když kvetou je radost usednout na lavičku a vnímat krásu květů očima a zároveň i vůni pustorylu. Těší mě i rozkvetlé rododendrony, které jsou na pěstování celkem nenáročné, jen vyžadují dostatek rašeliny, kterou pravidelně přidávám ke kořenům každé jaro,“ napsala.

Snímek z fotografické soutěže pořadu Zelené světy - téma Kvetoucí keře. Zaslala Jaroslava Vodičková
Snímek z fotografické soutěže pořadu Zelené světy - téma Kvetoucí keře. Zaslala Zdeňka Kroulíková
Snímek z fotografické soutěže pořadu Zelené světy - téma Kvetoucí keře. Zaslala Marie Zídková
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.