Fotografická soutěž Zelených světů: Vaše květiny v květináči

28. duben 2017

Hanka Šoberová a Pavel Chlouba, kteří připravují zahradnický magazín Zelené světy, se rozhodli zapojit také posluchače. Vyhlašují proto pravidelnou fotografickou soutěž. Tématem pro měsíc duben byly „Rostliny v květináči“.

Během celého měsíce mohli zájemci na email zelenesvety@cb.rozhlas.cz posílat vlastní fotografie květin z vlastní domácnosti, zahrádky, ale i jiných míst. Soutěžní příspěvky zveřejňujeme na našich webových stránkách budejovice.rozhlas.cz/zelenesvety.

Pavel Chlouba s Hankou Šoberovou vyberou jednu až tři fotografie, jejichž autory odmění pěknou zahradnickou cenou. Více se dozvíte v pořadu Zelené světy, který vysíláme v pátek po deváté hodině. Poté ho můžete poslouchat z audioarchivu.

Například Věra Velková z Písku poslala do soutěže snímek zmijovce. „V létě vyrostl z cibulky zelený strom a v zimě vyrostl z cibulky voňavý květ,“ napsala.

Věrná posluchačka Jana Augsbergerová se s autory pořadu Zelené světy podělila o fotografii své klívie. „Doufám, že vás potěší tak jako mne,“ dodala.

Snímek z fotografické soutěže pořadu Zelené světy - téma Květiny v květináči. Zaslala Martina Najdrová
Snímek z fotografické soutěže pořadu Zelené světy - téma Květiny v květináči. Zaslala Jaroslava Vodičková
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.