Lázně Aurora jsou zrekonstruované. Získaly standard čtyřhvězdičkového hotelu

30. květen 2012

Rekonstrukce ubytování v třeboňských Lázních Aurora je hotova. Ubytovací pavilony A a B Lázní Aurora v Třeboni prošly v uplynulých šesti měsících rozsáhlou rekonstrukcí za více jak 180 milionů korun.

147 milionů do rekonstrukce vložilo město Třeboň, dalších 35 milionů pak samotné lázně. Pokoje v pavilonu A byly kompletně opraveny, v podstatě zůstaly pouze původní obvodové zdi, a získaly tak standard čtyřhvězdičkového hotelu. V pavilonu B pak byla vyměněna okna a pokoje jsou ve standardu tří hvězdiček.

Díky rekonstrukci došlo v Lázních Aurora k navýšení počtu lůžek z původních 450 na 550. Ředitel třeboňských lázní Jiří Kolban to vidí jako pozitivum a toho, že by se nedařilo ubytovací kapacity lázní naplňovat, se neobává.

„V podnikání je klíčové jméno a lázně Aurora, to je skvělé jméno. Říkejte po republice ‚lázně Aurora‘ nebo ‚lázně Třeboň ‘a všichni vědí, o co jde. Ten tým tří set lidí, kteří tu jsou, to je skvělý tým. Lázeňství stojí na třech pilířích: léčení, jídlo a bydlení. A to je tu skvělé. A když do toho dosadíte ten tým lidí, tak se nebojím téhle sezóny ani příštího roku,“ nešetří optimismem Kolban.

Nově zrekonstruované ubytovací prostory Lázní Aurora si bude moct prohlédnout i široká veřejnost a to už v sobotu 2. června v rámci otevírání lázeňské sezóny v Třeboni.

autor: hoch
Spustit audio