Slíbil seniorům přeplatek za vodu, obral je o 50 tisíc. Policisté hledají také tři lupičky

21. květen 2015

O 50 tisíc korun okradl seniory ze Stráže nad Nežárkou podvodník, který se vydával za pracovníka vodárenské společnosti. Osmdesátileté manžele obelhal v pátek 15. května během několika minut.

Muž zazvonil u domu s tím, že nese přeplatek za vodu. Manželé ho pustili až do kuchyně. Podvodník je požádal o občanský průkaz a zatímco pro něj senioři odešli do vedlejšího pokoje, z kuchyňské linky ukradl 50 tisíc korun.

Policisté teď žádají o pomoc ty, kteří si všimli během pátečního dne ve Stráži nad Nežárkou neznámého muže. Informace volejte na linku 158.

Jihočeští kriminalisté zároveň hledají tři ženy, které oloupily starší ženu. V pondělí 18. května ji napadli v rodinném domě v Chrášťanech u Týna nad Vltavou. Ukradli jí kabelku s finanční hotovostí.

Tři podezřelé pachatelky snědé pleti se podle policie pohybují v červené Octavii. Dvě z nich jsou ve věku kolem dvaceti let, mají delší černé vlasy a v době loupeže na sobě měly černé kalhoty a červené halenky s výšivkou. Třetí žena byla ve věku kolem čtyřiceti let, blond vlasů, oblečena v úzké béžové sukni a růžové halence.

V pondělí se pokusily loupit i v dalších obcích na Písecku. Policisté přijmou jakékoli informace k případu na lince 158.

autoři: Martin Pokorný , Romana Lehmannová
Spustit audio