Divadlo pořádá Utajený koncert. Na dosud neznámé místo diváky doveze autobus

6. listopad 2015

Jdou na koncert a neví kam. Přesně to se stane lidem, kteří se v pátek 6. listopadu vydají na Utajený koncert Jihočeského divadla. Místo, kde orchestr zahraje Beethovenovu Osudovou symfonii a Egmonta, se dozvědí až těsně před začátkem. Na první ze tří Utajených koncertů je doveze autobus.

Podle ředitele divadla Lukáše Průdka se jedná o nový fenomén, který přinese netradiční zážitek. „Vytipovali jsme zajímavá místa s atmosférou. Jsou v Českých Budějovicích nebo nejbližším okolí a mnohdy jsou zcela kontrastní ke koncertu klasické hudby, což nás na tom zajímá i baví. Divákům budeme dávat indicie, budou mít šanci místo uhodnout, nicméně velmi si vážím toho, že s námi do projektu jde Dopravní podnik. Diváci si tak vlastně nebudou kupovat vstupenku na koncert, ale jízdenku na autobus, který je tam odveze,“ uvedl.

Houslistka Marie Pešková a hobojista Milan Šudlar jsou z utajeného koncertu trochu v rozpacích. „Jsme z toho celí nervózní, protože nevíme, do jakého prostředí jdeme. Netušíme, jestli tam nebudeme muset mít kožich a ušanku a nezmrznou nám prsty. Pan ředitel nám to nechce říct, abychom to neprozradili,“ komentuje Marie Pešková.

„Asi tak třetina z nás je už teď nastydlá, takže myslím, že to není příliš šťastné a vhodné řešení. Pro diváky to může být zajímavé, ale orchestru se asi mělo říct, na co se máme připravit,“ dodává Milan Študlar.

Dirigent Mario de Rose je neotřelou myšlenkou nadšený. I když místo koncertu zná, nechává si ho pro sebe. „Dělám něco takového poprvé a velmi se mi to líbí. Myslím, že pro publikum to bude zajímavé a zábavné. Nevím zatím, jaká bude na místě akustika. Nebude to samozřejmě jako v divadle, ale i přesto si myslím, že to bude velmi hezký koncert,“ říká.

O první utajený koncert byl velký zájem. Komu se nepodařilo sehnat lístky, může to zkusit v únoru. Na programu druhého utajeného koncertu budou skladby George Gerschwina Rapsodie v modrém a Američan v Paříži.

Spustit audio