VIDEO: Hokejisté Motoru vyřadili Slavii a budou bojovat o postup do extraligy

20. březen 2017

Na domácí půdě odehráli v pondělí hokejisté Motoru České Budějovice čtvrtý vítězný zápas proti pražské Slavii a zajistili si tak postup do baráže o extraligu. Zároveň se stali mistry WSM ligy.

Semifinálová série první hokejové ligy mezi Motorem a Slavií nakonec skončila 4:1 na zápasy pro České Budějovice. Poslední utkání vyhráli Budějovičtí 4:1. Skórovali Pajič, Babka, Škoda a Čermák a na druhé straně Jankovský.

O druhém účastníkovi baráže z první ligy se rozhoduje mezi Jihlavou a Kladnem. Z extraligy budou o udržení bojovat Karlovy Vary a Pardubice.

Kapitán Motoru Filip Novák měl po vítězství převzít pohár pro vítěze WSM ligy. Jenomže je pověrčivý, a protože tým má ještě velký cíl před sebou, raději si na trofej nesáhl. „To je taková běžná rozšířená pověra, že se na ten pohár sahat nemá. Proto si nechceme sáhnout. Sice jsme asi zklamali fanoušky, ale stojí to za to,“ vysvětlil.

Po postupu do baráže pochválil celý tým. Nechtěl vyzdvihovat jednotlivce. „My jsme teprve na začátku, nebudu nikoho vychvalovat, aby jim to nestouplo do hlavy, ale celý tým makal. My jsme tým,“ dodal Filip Novák.

Spustit audio