Krumlovský hotel Vyšehrad možná změní podobu

28. září 2005

Hotel Vyšehrad v Českém Krumlově, který chátrá již od roku 1997, možná změní podobu. Podle Mladé fronty Dnes, chtějí současní noví majitelé, objekt ze 60. let minulého století přestavět na moderní kulturní a kongresové centrum. Projekt na výstavbu komplexu se sálem pro 400 lidí podporuje i tamní radnice.

"Město Český Krumlov potřebuje vzhledem ke svým aktivitám moderní kulturní, kongresový, seminární sál a noví majitelé hotelu takový projekt připravují. My ten projekt proto velmi podporujeme a já sám věřím, že se narodí," řekl listu starosta města František Mikeš. Deník připomíná, že pokusů o znovuotevření hotelu nad historickým jádrem Českého Krumlova se od jeho uzavření konalo několik. Vedení města přesto doufá, že sál pro 400 lidí, z nichž polovina najde přímo v místě také ubytování, nakonec ve Vyšehradu vznikne. "Komplikace se jako obvykle vyskytují, a to i na naší straně, konkrétně u památkářů, kteří brání tomu, aby se měnila dispozice objektu," dodal Mikeš.

Dalším problémem jsou podle MfD pozemky okolo hotelu, které patří soukromníkům, a majitel hotelu by si přál mít okolo něj alespoň minimální zázemí.

autor: čro čb | zdroj: ČTK
Spustit audio