Záchranná služba získala nové sanitky

14. prosinec 2006

Jihočeská zdravotnická záchranná služba převzala dva nové sanitní vozy. Žlutá vozidla Volkwagen Transporter mají speciální nástavbu s velkými reflexními plochami. Jedná se o první vozidla tohoto typu v provozu záchranek v rámci celé České republiky. V příštím týdnu přibudou ještě tři další.

Ředitel záchranné služby Marek Slabý upřesnil, v čem jsou nové vozy lepší než ty, které doposud používají: "Vozidla jsou díky hliníkovému skeletu hlavně bezpečnější a mají větší vnitřní prostor pro práci posádky, potažmo i pro pacienta. Zbarvení sanitního vozu také odpovídá směrnici Evropské unie, která vstoupí v nejbližší době v platnost."

Výměna sanitek záchranné služby by měla v kraji stejným tempem, tedy pět vozů za rok, pokračovat i do budoucna. Cílem je podle ředitele záchranky Marka Slabého, aby po celém kraji jezdila stejná a stejně vybavená vozidla a nelišila se okres od okresu. První dvě nové sanitky putují do Českých Budějovic a do Tábora.

Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje má za letošní rok na svém kontě už 46 tisíc výjezdů a využívá zhruba padesát sanitních vozů.

autor: čro čb
Spustit audio