Uzavírky v centru Prachatic zatím řidiči zvládají bez problémů

11. únor 2009

V pondělí začaly v samotném centru Prachatic uzavírky, a to kvůli rekonstrukci ulic Husova a Věžní. Především Husova ulice, která odvádí veškerý provoz z Velkého náměstí, je pro dopravu ve městě naprosto zásadní.

Na uzavření Husovy ulice a výjezd z náměstí Solní ulicí si podle ředitele Městské policie Prachatice Ivo Novotného řidiči rychle zvykli: "Když se uzavírka spustila, tak v ranních hodinách jeden strážník se snažil řidičům zdůraznit, že z Velkého náměstí se nedá najíždět do Kostelního náměstí a musí jet přes Poštovní a Křišťanovu ulici. Asi po dvou hodinách všichni řidiči značení respektovali a strážník tam byl de facto zbytečný. Od té doby situaci jen monitorujeme a myslím si, že osvěta se vyplatila, řidiči značení respektují a problém v dopravě jsme žádný neshledali."

Městští strážníci mají ze svého sídla na Velkém náměstí dopravní situaci v centru Prachatic jako na dlani. Mohou tak operativně zareagovat na případné potíže, například na porouchané semafory.

"Pokud bychom zjistili, že se nám některá ulice začíná ucpávat, nebo že by přestaly fungovat semafory, tak to budeme provizorně nějakým způsobem řešit. Ale během prvních dnů žádný problém nenastal," potvrdil Ivo Novotný.

Rozkopané ulice v centru Prachatic chce město zadláždit do červnových Slavností Zlaté stezky.

autor: Václav Malina
Spustit audio