Bývalá škola v obci Strážný na Prachaticku radikálně mění svou podobu

12. únor 2009

Dříve hotel, později škola, už brzy nové sídlo obecního úřadu a také tělocvična a ordinace praktického lékaře. To je vize, kterou s vydatnou pomocí dotace ze Státního zemědělského intervenčního fondu, naplňuje Obec Strážný.

Starosta Strážného Jaroslav Pubal věří, že zrekonstruovanou budovu slavnostně otevře v červnu: "Stavební firma by měla práce dokončit v dubnu, v květnu by měl být nastěhován nábytek, takže se slavnostním otevřením počítáme v průběhu června. Přesný datum se zatím upřesňuje."

Za více než 15 miliónů korun opravená a vybavená budova podle starosty Strážného nabídne pod jednou střechou nejen zázemí obecního úřadu: "V přízemí je tělocvična, která bude sloužit škole i veřejnosti, dále je tu malé fitness centrum. V prvním patře jsou dvě malé kanceláře pro potřeby obecního úřadu a zasedací místnost a zázemí pro praktického lékaře. Ve druhém patře je místnost, které pracovně říkáme spolková, a ta by měla sloužit k nejrůznějším účelům, jak pro školu, tak i pro veřejnost. dále tam bude archiv a služební byt."

Jak starosta Strážného Jaroslav Pubal doplnil, stávající sídlo obecního úřadu se v budoucnu promění v turistickou ubytovnu.

autor: Václav Malina
Spustit audio