Průvodci provedou zájemce šumavskou divočinou ještě do konce října

5. září 2009

Ukázat lidem zajímavosti šumavské přírody, které patří k nejcennějším a tudíž nejstřeženějším unikátům, umožnila vládní výjimka pro vstup do území, jakými jsou Vltavský luh nebo Trojmezná.

Zájem o projekt S průvodci za šumavskou divočinou překvapil i jeho autory ze Správy Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava. Do rezervačního systému se hlásilo mnohem více lidí, než vzhledem k omezenému počtu účastníků vycházek bylo možné uspokojit.

Garant projektu Josef Štemberk oznámil, že výpravy do šumavské divočiny budou pokračovat do konce října: "Ještě v září běží vycházky do všech oblastí. V září skončí Modravské pláně a až do konce října je možné se zúčastnit vycházek do Kaňonu Křemelné, Vltavského luhu a rovněž na hory - Trojmeznou i Smrčinu."

Podrobnosti o projektu S průvodci za šumavskou divočinou se dozvíte na internetových stránkách Národního parku Šumava.

V sobotní Fontáně zakončíme seriál S průvodci za šumavskou divočinou povídáním právě s Josefem Štemberkem ze Správy Národního parku Šumava. Zvukový záznam seriálu S si můžete poslechnout také na našich internetových stránkách v rubrice Vybráno z programu.

Vysílání Českého rozhlasu České Budějovice si můžete naladit na jihočeské frekvenci 106,4 MHz, na frekvenci 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko nebo živě na internetu.

autor: Václav Malina
Spustit audio