Českobudějovická základní škola Rožnov uspořádala pro budoucí prvňáčky školní den nanečisto

11. prosinec 2009

Velká škola pro malé školáky anebo také škola nanečisto. Tak se jmenuje zábavná akce, kterou ve čtvrtek dopoledne pro předškolní děti a jejich rodiče nebo také pro děti ze dvou mateřských škol v doprovodu uspořádali učitelé v českobudějovické Základní škole Rožnov.

Předškoláky učitelé provedli je po třídách, kam v září možná usednou tak, aby z nového prostředí neměli strach. Zároveň jim ukázali vymoženosti dnešní výuky jako jsou počítače nebo interaktivní tabule.

Učitelka Libuše Jandová měla na starosti právě ukázku počítačů: "Naše škola je tak trochu kouzelná, protože tu máme čaroděje Baltíka, který umí vykouzlit spoustu krásných věcí. Děti ze šesté třídy ukázaly možnosti programu, který je na všech počítačích. S tímto programem mohou zacházet i malé děti."

Na nabídku českobudějovické Základní školy Rožnov se s dětmi přišly podívat převážně jejich maminky. I ony byly nadšené a mnohým se ujasnila volba školského zařízení pro jejich budoucího prvňáčka.

Další hravé setkání pro budoucí prvňáčky plánují v českobudějovické Základní škole Rožnov 14. ledna 2010.

Na hravé dopoledne, kde se měly děti seznámit a rozpustit případný strach z nového prostředí, vyrazila s mikrofonem i redaktorka Petra Matoušková.

autor: Petra Matoušková
Spustit audio