Husův dům v Husinci je k mání za korunu ročně

3. březen 2010

Nečekaný krok přineslo v úterý večer jednání rady města Husince rozšířené o tamní zastupitele. Poté, co městu vypověděla mandátní smlouvu společnost, která měla sehnat peníze na opravu památníku mistra Jana Husa, a ministerstvo kultury vyzvalo husineckou radnici k doplnění předloženého projektu, rada města rozhodla o záměru pronajmout národní kulturní památku.

"Je to záměr pronájmu památníku mistra Jana Husa včetně objektů památkové zóny za účelem realizace stavební obnovy objektů a projektu Centra mistra Jana bez finančního přispění města," potvrdil Českému rozhlasu starosta Husince Robert Klesner.

Radní chtějí nemovitosti včetně rodného domu mistra Jana Husa pronajmout na 50 let za symbolickou jednu korunu ročně. Zájemci mají šanci ucházet se o pronájem Husova rodného domu a přilehlých nemovitostí pouze do 24. března.

Ohledně podrobností starosta Husince odkázal na úřední desku. Připomínáme, že nedávno na zasedání zastupitelstva vyvolal odpor Husineckých nápad převést Husův rodný dům Jihočeskému kraji.

autor: Václav Malina
Spustit audio