Na jihu Čech skončí v červnu tři analogové televizní vysílače

1. duben 2010

Poslední tři měsíce má před sebou analogové televizní vysílání na jihu Čech. K poslednímu červnu skončí starý systém na vysílačích Kleť, Mařský vrch u Vimperka i v Radimovicích u Tábora.

Území kraje už bude od července pokryté výhradně digitálním signálem, teď zde zatím fungují oba systémy zároveň.

Předseda národní koordinační skupiny pro digitalizaci Zdeněk Duspiva uvedl, že se teď také rozbíhá informační kampaň, která má lidi na změny upozornit: „Informační kampaň kromě obecné celostátní úrovně probíhá v regionálním zaměření s konkrétními informacemi. Jme už v podstatně jiné situaci než před rokem a půl, obecných informaci již nedáváme tolik, protože diváci jich mají dostatek.“

„Zaměřujeme se přesně na lokální problémy v daném území a na specifické cílové skupiny, které mají z pravidla nevětší problém s přechodem na digitální vysílání. Obecně to jsou starší lidé. Speciální projekty máme i pro osoby se zdravotním postižením a pro sociální zdravotní ústavy,“ doplnil Duspiva.

Pro příjem pozemního digitálního vysílání je zapotřebí doplnit televizní přijímač takzvaným set-top-boxem nebo si pořídit nový televizor, který je už na digitální vysílání připraven.

Digitální televizní vysílání

autor: Ivan Mls
Spustit audio