Architekti představili plány na rekonstrukci letního kina v Prachaticích

31. květen 2016

Naposledy v srpnu 2011 se promítalo v letním kině v Prachaticích. Teprve loni ale zastupitelé schválili záměr rekonstrukce scény. Studii v pondělí představili architekti, které město oslovilo.

„Na naší vizualizaci je patrná návaznost na okolí, na okolní zástavu a především Štěpánčin park. Tím, že zmenšujeme kino, můžeme zredukovat i plochu plátna a dokážeme tak vznést park blíže zástavbě v okolí,“ říká architekt Zdeněk Moráček.

„Město definovalo menší rozsah toho kina. Po rekonstrukci se sníží počet míst z asi 800 na 350. Díky tomu jsme měli možnost ten areál zmenšit a navázat nové urbanistické vazby na město,“ dodává architekt Zdeněk Hromádka.

Debatu sledoval vedoucí kina Kamil Štěpán, který má zkušenosti s promítáním. „Já si myslím, že to zmenšení vůbec nevadí, spíš naopak, protože to kino se stane komornějším. Asi to prospěje i okolí,“ komentoval.

Z řad veřejnosti přišlo na projednávání pouze deset lidí. „Může to signalizovat, že lidi buď tato problematika nezajímá, nebo už vizualizace viděli v médiích a souhlasí s nimi, tudíž není třeba se na nic ptát,“ reaguje starosta Martin Malý.

Prachatičtí zastupitelé projednají modernizaci letního kina v červnu.

autor: Václav Malina
Spustit audio