Básníci a spisovatelé budou v Jindřichově Hradci soutěžit o vydání vlastní knihy

Poukaz na vydání vlastní knihy bude hlavní cenou letošního ročníku literární soutěže Jindřichohradecký Textík. Zúčastnit se jí můžou básníci, spisovatelé i malíři všech věkových kategorií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spisovatel.jpg

Spisovatel.jpg | Foto: Stock.xchng

Do pátého ročníku literární soutěže Jindřichohradecký Textík se můžou přihlásit autoři z celé České republiky bez ohledu na věk. Musí pouze dodržet zadané téma.

„Pro kategorii do 14 let máme poezii, kde je zadání kamarádka nebo kamarád, pro prózu mít tak křišťálovou kouli. Nad 15 let jdou pro poezii ztráty a nálezy a pro prózu máme jako hlavní téma přátelství. Ve výtvarné části je obecné téma pro všechny věkové skupiny strašidla,“ upřesňuje organizátor soutěže Jan Medek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná další ročník literární soutěže Jindřichohradecký Textík. Podrobnosti přidává Lucie Hochmanová

Autoři, kteří se přihlásí do literární části soutěže, musí také dodržet rozsah díla, a to tři strany A4. Vybrané básně, ilustrace i próza budou otištěny ve sborníku Jindřichohradeckého Textíku.

„Potom hlavní cenou je poukaz na vydání vlastní knihy, který je možné v nakladatelství uplatnit do konce roku 2015, a potom by mělo v následujícím ročníku dojít ke křtu této knihy. Nemusí to být vítěz v Textíku, může to být někdo, koho si vybereme a bude se nám zdát pro to vhodný,“ dodává Jan Medek.

Uzávěrka soutěže Jindřichohradecký Textík je 15. ledna 2015.

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme