Blackout, nová inscenace ochotníků z Prachatic reaguje na závislost na sociálních sítích

29. květen 2017

Vysokohorský hotel postihne blackout - totální výpadek všech sítí. Jak si s ním poradí pětice hostů různých profesí a naturelu, ukazuje nová inscenace Šumavského ochotnického spolu z Prachatic.

„V hotelu vypadnou veškeré sítě, elektřina, wi-fi, zkrátka všechno, blackout. Nezbývá, než aby lidé jaksi sdíleli své životy a příběhy a situace mezi sebou,“ nastiňuje autor inscenace a režisér Jaromír Hruška.

Jednu z rolí ztvárnil Miroslav Fuchs. „Hraji doktora přírodních vět, který se s novými technologiemi vyrovnává po svém a samozřejmě po svém se vyrovnává i s tou hektickou dobou,“ prozrazuje.

Další postavu ztvárnila Lucie Kuttenbergová. „Pro mě bylo třeba hrozně těžké zahrát to, že Ráchel docela holduje alkoholu. Má blackout v hlavě, nejen kvůli alkoholu, ale kvůli svému životu, jak se tak nějak protlouká. Ona v tom blackoutu vlastně už je, takže když se ocitne v hotelu Blackout, už jí to vlastně nemůže ani překvapit,“ popisuje.

Blackout je autorským představením Šumavského ochotnického spolku. „Za tu dobu, co jsem ve spolku, mám pocit, že teď jsme přesně dozráli do naprosté aktuálnosti tématu, protože se tam objevují hodně sociální sítě,“ komentuje Lucie Kuttenbergová.

Každý divák si v tom najde svůj konec, svoje poučení, svoje rozuzlení, možné pokračování příběhu,“ uzavírá Miroslav Fuchs. Nová inscenace Šumavského ochotnického spolku končí tím, že i blackout může být prospěšný.

Vysokohorský hotel a v něm pětice lidí, kteří chtějí prožít víkend podle svých představ. Jenže v hotelu Blackout /blekaut/ vypadnou všechny sítě
autor: Václav Malina
Spustit audio