Budějovická nemocnice po mnoha letech otevírá svou kuchyni
Na 2000 obědů denně uvaří nová kuchyně v areálu českobudějovické nemocnice. Fungovat začne v úterý 1. září a jídlo odsud denně dostane 800 zaměstnanců a asi 1200 pacientů. Pro ty, kteří mají nařízenou léčebnou dietu, budou kuchařky připravovat 20 různých druhů diet.
K vybavení kuchyně patří například tlakový hrnec, v němž je možné uvařit 600 porcí guláše, a velké chladicí boxy.
Českobudějovická nemocnice dosud svou kuchyni neměla a jídlo dovážela z univerzitní menzy. Podle některých politiků i představitelů nemocnice byl ale tento systém nevýhodný. Pacienti si stěžovali na kvalitu jídla i na to, že neměli teplé večeře. Vedení nemocnice si od změny slibuje zlepšení kvality.
Nová kuchyně je umístěná v hlavním areálu, do budoucna se počítá s vybudováním takzvaného monobloku - tedy propojení všech budov a oddělení pomocí nadchodů nebo podzemními chodbami. Tak budou zaměstnanci nemocnice docházet do jídelny suchou nohou a k pacientům se bude jídlo rozvážet právě těmito tunely.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Pobaltí se chystá na válku, hloubí zákopy. Putinovo Rusko tam srovnávají se SSSR, hlásí zpravodaj
-
Referendum si Češi nepřejí, nad Unií ještě ‚nezlomili hůl‘. Zároveň ani nechtějí další evropskou integraci
-
Nízké preference, velké naštvání. U lidovců panuje nespokojenost s vedením a spřádají plány na sjezd
-
Nesmíme se divit, že Romové nemají důvěru v instituce, říká zmocněnkyně o anticikanismu