Budějovičtí hokejisté dostanou od města 8 milionů na mládež

15. únor 2018

Osm milionů korun schválili českobudějovičtí zastupitelé na fungování mládežnických oddílů ledního hokeje. Peníze dostane klub ČEZ Motor České Budějovice, který ve svých oddílech sdružuje přibližně 400 mladých hokejistů.

Částku osm milionů korun kritizoval například opoziční zastupitel František Vácha z TOP09. „Já si myslím, že radnice nepostupuje úplně koncepčně. Představoval bych si, že stejnou výší bude podporovat všechny zájemce, kteří si požádají, třeba podle počtu dětí, o které se starají, a to se nestává,“ uvedl.

Podle náměstka primátora Petra Podholy z ČSSD patří hokej spolu s fotbalem a volejbalem mezi takzvané preferované sporty.

Hokejisté peníze využijí z části na provoz hokejové akademie a z větší části pro mládežnické týmy. „Ze strany mládežnických hokejistů byla předložena dlouhodobá strategie, která kompletně popsala, jaké činnosti i finanční zdroje předpokládají. Všechno jsme to diskutovali,“ řekl náměstek.

Mládežnické hokejové týmy potřebují na roční provoz přibližně 20 milionů korun. „Platíme všechny hodiny na zimním stadionu, máme třináct týmů, cestujeme po celé republice, veškerý materiál, který hokejisté využívají, je velmi drahý a klub částečně přispívá, nemalé jsou i náklady na trenéry,“ připomněl generální manažer ČEZ MOTOR České Budějovice Stanislav Bednařík.

Kromě peněz od města dostává českobudějovický hokejový klub peníze na mládežnické týmy také od Jihočeského kraje, od sponzorů, z členských příspěvků a dalších zdrojů.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio