Budějovičtí volejbalisté hrají v LM s Antverpami. Budou vděční za každý set

Situace v tabulce skupiny F Ligy mistrů ve volejbalu jasně napovídá, kdo dnes večer bude ve dvou utkáních favoritem. První Belchatow hostí třetí Innsbruck a druhé Antverpy zajíždějí ke čtvrtým Českým Budějovicím. Jihočeši zatím čekají na první body v soutěži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice | Foto: VK Jihostroj České Budějovice

Zraněného Michala Kriška nepustí do zápasu oteklé koleno. Na jeho postu se tak s největší pravděpodobností objeví smečař Tomáš Fila, pro kterého bude hra na univerzálu novinkou.

„Je to změna. Útočit ze zadní zóny, z pozice jedna, je úplně něco jiného než z hlavního kůlu,“ říká Tomáš Fila. S podobným přechodem z postu na post se musel několikrát vypořádat a není vyloučeno, že to pro něj bude změna na celý další průběh letošní sezony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisty Jihostroje České Budějovice navštívil před zápasem reportér ČRo Kamil Jáša

Odvahy má ale dost. „Když mě trenér postaví do zápasu, nechám tam všechno,“ slibuje devětadvacetiletý hráč Jihostroje.

Libero českobudějovického týmu Robert Hupka má úplně jiné starosti. On určitě nebude útočit, ale bude přihrávat kvalitní soupeřův servis.

„Servis mají účinný, dokážou zatlačit, takže jsme s přihrávkou měli problém. Doufám, že se nám to dnes podaří, abychom se jednodušeji prosadili na síti. Může nám to pomoct dostat se do větší pohody, to teď potřebujeme. Budeme rádi za každý vyhraný set,“ plánuje Hupka.

Trenér Jan Svoboda by měl vymyslet, co na Antverpy, které drží nad vodou především reprezentanti Nizozemska, bude platit. „Potřebujeme stabilizovat družstvo. Spíš se pereme s naší sestavou a s tím, v jaké sestavě nastoupíme. Recept je podat maximum a bojovat na hranici možností.“

„Precura Antverpy je velmi silný tým, i když není moc známý. Tam jsme prohráli 0:3 a byli lepší, hráli lepší hru. Doufáme, že se jim doma vyrovnáme a pokusíme se urvat nějaký bodík,“ věří manažer Jihostroje Stanislav Pochop.

Utkání Ligy mistrů ve volejbale mužů bude mezi Jihostrojem České Budějovice a Precurou Antverpy bude zahájeno v 18 hodin. Český rozhlas o něm bude informovat ve zpravodajských vstupech.

Kamil Jáša, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme