Bývalý primátor se vrací do teplárny. Opozice to kritizuje

27. květen 2015

Slovní přestřelku na jednání zastupitelstva vyvolala nominace nových členů dozorčí rady českobudějovické teplárny. Koalice podpořila i bývalého primátora Juraje Thomu, který byl předsedou dozorčí rady v předchozích letech.

Jeho návrat do teplárny kritizoval například Michal Šebek z ODS. „Musím si klást otázku, jak je možné, že se do rady vrací, když jsou vznesené žaloby za dobu, kdy tam seděl,“ uvedl.

S nominací Juraje Thomy nesouhlasil ani Miroslav Joch z ČSSD. „Podle našeho názoru je to nelogické. Myslíme si, že se v teplárně odehrávají nějaké politické hry a nejde o věcné řízení té společnosti,“ komentoval.

Bývalého primátora nakonec zastupitelé zvolili jako jednoho ze sedmi nových členů dozorčí rady teplárny. Pro se vyslovil i Tomáš Bouzek z koaliční TOP09. „Je to nominace hnutí Občané pro Budějovice a nebývá zvykem ostatních stran komentovat nominace druhých,“ zdůraznil.

I Juraj Thoma byl ve svém komentáři stručný. „Podle mě je opozice v této chvíli a v této věci velice schizofrenní,“ řekl.

Opoziční zastupitelé také kritizovali velké množství žalob, které současné vedení teplárny zahájilo proti bývalým šéfům. Nelíbí se jim, že do nich společnost investuje nemalé finanční prostředky. Tomáš Bouzek je ale jako jeden ze současných členů dozorčí rady přesvědčený, že žaloby mají své opodstatnění.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio