Čerti s Mikulášem a andělem obsadili autobus MHD v Českých Budějovicích

5. prosinec 2017

Jednomu z řidičů českobudějovické městské hromadné dopravy narostly rohy. Stal se totiž členem posádky speciálního Mikulášského autobusu, který už tradičně projíždí 5. prosince ulicemi krajského města.

Mezi cestujícími byla i reportérka Českého rozhlasu Jitka Cibulová Vokatá. „Ve voze je teď se mnou osmdesát lidí, řidič čert Pavel, k tomu čert Míla a Mikuláš a anděl. Autobus je krásně vyzdobený, jsou na něm sněhové vločky, také zvonečky a andělská křídla,“ popsala přímo z místa.

Na děti i dospělé byli podle ní čerti hodní. „Zatím jsem neslyšela žádný pláč, jenom zpěv a básničky. Myslím, že všichni jsou spokojení. Děti dostaly sladkosti, ale musí zazpívat nějakou písničku. Nejčastěji zní asi Mik, Miku, Mikuláš,“ dodala.

Trasa Mikulášského autobusu začíná u Mercury centra, pak vůz řízený čertem Pavlem projíždí Pekárenskou ulicí, Pražskou třídou a ulicí Na Sadech přes Senovážné náměstí zpět k Mercury centru.

Naposledy vyjede v 17 hodin, pak se lidé budou přesouvat na náměstí Přemysla Otakara II. V 17.45 hodin se tu totiž očekává oblíbený přílet anděla.

Spustit audio