Českobudějovická diecézní charita se přestěhovala do nových prostor

15. březen 2018

Většinu svých sociálních služeb na jednom místě nově nabízí Diecézní charita České Budějovice. Přestěhovala se do větších prostor v Kanovnické ulici. Klientům by změna měla přinést větší pohodlí i klid.

Nové sídlo je v Kanovnické ulici čp. 18. „První, na co návštěvník narazí, jsou sociální služby, intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím a poradna pro cizince a migranty. V příštích měsících se sem přesune i poradna Eva z Riegrovy ulice,“ říká ředitel Diecézní charity České Budějovice Jiří Kohout.

Vedoucí intervenčního centra pro osoby ohrožené domácím násilím Dana Bedlánová považuje za největší výhodu, že služby budou propojené. „Když třeba budeme mít klientku, která bude potřebovat ještě něco z poradny Eva, můžeme ji tam hned poslat,“ vysvětluje.

Vedoucí poradny pro cizince Iveta Mikulenková si pochvaluje mnohem větší a světlejší prostory. „To je velké plus, prostředí, ve kterém se mnohem lépe pracuje, a myslím, že se to stejně odrazí i na klientech. Kancelář je vzdušnější a člověk tady má lepší pocit, klienti podle mně získají pocit bezpečí a důvěry,“ popisuje.

V posledním roce a půl vede Diecézní charitu České Budějovice Jiří Kohout. „Já bych si přál, aby diecézní charita byla opravdu centrem charit diecéze, aby byla takovou matkou, která se o charity stará, která je svým způsobem chrání, podporuje duchovně i finančně, radou i tím, že tu třeba budou odborníci, na které charity v regionech nedosáhnou,“ dodává.

Nové služby Diecézní charity České Budějovice najdete v nových prostorách v Kanovnické ulici číslo popisné 18.

Nové sídlo Diecézní charity České Budějovice je v Kanovnické ulici
autor: pfr
Spustit audio