Českobudějovická radniční síň vystavuje obrázky malované pusou

Českobudějovická radniční síň zahajuje další výstavu. Jmenuje se Pusopis aneb Malováno ústy. Autorkou obrazů je teprve 12letá Barbora Sedláčková z Českých Budějovic, která trpí neuropatií a je odkázána na invalidní vozík a pomoc druhých. Dnes odpoledne zahájila už svou třetí výstavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

12letá malířka Barbora Sedláčková

12letá malířka Barbora Sedláčková | Foto: Tomáš Binter st.

Teprve 12letá malířka Barbora Sedláčková neovládá kvůli své nemoci ruce ani nohy. S přípravou výstavy jí proto pomáhá Alena Binterová ze Zdravotně-sociální fakulty.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českobudějovická radniční síň zahajuje další výstavu. Jmenuje se Pusopis aneb Malováno ústy. Z Českých Budějovic reportuje Martin Pokorný

„Maluje, protože má talent a těší ji to,“ říká Binterová. Na výstavě bude k vidění kolem 30 obrázků různých technik, žánrů i témat. Barbora ale podle vlastních slov nejraději maluje zvířata a přírodu.

„Obrázek vzniká tak, že musí sklonit hlavičku, někdy proto říká, že ji bolí za krkem. Ale už si zvykla. Touto cestou může znovu dělat, co ji baví, a tak maluje ostošest,“ připomíná Alena Binterová.

Kočka Barča | Foto: Tomáš Binter st.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme