Českobudějovické fotbalisty znovu povede František Cipro

Fotbalisté Českých Budějovic mají nového trenéra. Odvolaného Luboše Urbana nahradí u čtrnáctého týmu fotbalové ligy zkušený František Cipro, který bude lavičce Dynama šéfovat už potřetí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Staronovým trenérem Dynama České Budějovice se stal František Cipro

Staronovým trenérem Dynama České Budějovice se stal František Cipro | Zdroj: ČTK

„Chci tu tomu pomoct, protože jsem odsud a nechci, aby Dynamo zase hrálo druhou ligu,“ vysvětlil svůj další příchod na Střelecký ostrov František Cypro. „Další týden bude o tom, abych hráče, ačkoliv půlku mužstva znám, poznal. Chci je poznat i v kabině, od toho se budou odvíjet i tréninky.“

Sedmašedesátiletý František Cipro se do funkce hlavního trenéra Dynama České Budějovice vrací po dvou a půl letech. Jeho asistentem u prvního mužstva bude dosavadní trenér týmu do devatenácti let David Horejš. Trenérem brankářů zůstává Pavol Švantner.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Františkem Ciprem mluvil o už třetím angažmá u budějovického Dynama reportér ČRo Kamil Jáša

„I místní trenéři, kteří působí u mládežnických mančaftů, Karel Vácha a Jirka Lerch, budou mít velké pravomoci,“ plánuje kouč.

Na Střeleckém ostrově podepsal zkušený trenér smlouvu do konce sezony. Jeho hlavním úkolem je záchrana týmu v nejvyšší soutěži. Dynamo je totiž po osmnácti kolech čtrnácté s tříbodovým náskokem na patnáctý Liberec.

První zápas pod novým trenérem čeká hráče Dynama v sobotu na půdě Mladé Boleslavi. Po debaklu v Plzni a prohře s Brnem budou bojovat o první bodový zisk v jarní části sezony.

Rodák z Jihlavy Cipro v Českých Budějovicích fotbalově vyrostl, největší úspěchy své hráčské i trenérské kariéry zažil v pražské Slavii, kterou v roce 1996 dovedl k českému titulu i do semifinále tehdejšího poháru UEFA.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme