Chtěla hlínu na sázení květin. Přání se splnilo díky Ježíškovým vnoučatům

5. prosinec 2017

Dvaadevadesátiletá Jaroslava má celý život okolo sebe květiny. Ráda se o ně stará. Spolu s kamarádkou Annou si proto k Vánocům přála dostatek hlíny na sázení muškátů pro celý třeboňský domov seniorů.

Ježíškovo vnouče, kterým se v tomto případě stala reportérka Českého rozhlasu Mária Pfeiferová, přání s radostí splnilo. Pořídila zeminu a třeboňské květinářky Věra s Lenkou přidaly jako dárek rozkvetlou vánoční hvězdu.

„Květiny mám ráda. Doma jsem toho měla plnou verandu, kuchyni, to byl můj život,“ řekla s radostí Jaroslava, obyvatelka domova pro seniory v Třeboni.

Společně se svou kamarádkou Annou neztrácí smysl pro humor. Ukázalo se to, když se jich reportérka zeptala na věk. „Málo, dvaadevadesát teprve,“ odpověděla Jaroslava. „Od června mi jde osmaosmdesátý rok, pánbů mě nechce a čerti mají obsazeno,“ dodala Anna.

Jaroslava si podle svých slov od Ježíška přeje jenom zdraví. „A lásku dětí a vnoučat. Jiného není třeba, všechno přijde samo,“ doplnila.

Podobně to vidí i Anna. „Aby nám nechal naši rodinu pohromadě,“ přeje si obyvatelka domova seniorů, kde už skoro každý má své Ježíškovo vnouče.

autor: pfr
Spustit audio