Divadlo Oskara Nedbala v Táboře vstupuje do 99. sezóny

30. leden 2016

Celkem 34 různých představení uvidí letos diváci v Divadle Oskara Nedbala v Táboře. To zahajuje svou 99. sezónu. Nabídne činohru, balet nebo muzikály. Dramaturgie pamatuje i na nejmladší návštěvníky.

„V poslední době se snažíme zařazovat pohádky, které jsou velké, výpravné, leckdy muzikálové, protože to mají děti s rodiči nejradši. Na programu je například pohádka Princové jsou na draka, o kterou je velký zájem,“ popisuje dramaturgyně divadla Linda Rybáková.

Rodinám s dětmi doporučuje i další titul Mami už tam budem ověnčený řadou ocenění. „Je z autorské díly Jiřího Jelínka a loni získala cenu pro nejlepší loutkářské představení,“ dodává.

Divadlo Oskara Nedbala v Táboře nemá vlastní soubor. Dramaturgové proto zvou divadla z jiných měst. „Program se rodí tak, že jezdíme po republice a hledáme. Vybíráme hodně v regionech, protože jsme zjistili, že diváci už oblastní regionální divadla berou,“ vysvětluje další z dramaturgů Marcel Kříž.

Hlavní devizou divadla typu "stagioni" je podle jeho kolegyně Lindy Rybákové pestrost, kterou může divákům nabídnout. „Můžeme přivézt divadlo, za kterým by se jinak nevydali, například právě ty oblastní scény. Do Prahy jsou lidé zvyklí jezdit, ale málokoho by asi napadlo navštívit třeba mladoboleslavské divadlo,“ doplňuje.

Součástí programu jsou i výstavy v divadelní galerii. Až do konce března zde můžete vidět například fotografie Roberta Krekuleho z cyklu Ženy v černém.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio