Do bazénu Bertiných lázní v Třeboni už nesmí veřejnost

19. únor 2017

Třeboňské lázně se mění. Přilákat chtějí hlavně samoplátce a stále méně místa je v nich pro obyvatele nebo běžné návštěvníky města. Kdo není v lázních ubytovaný, nemůže od nového roku využívat bazén nebo saunu Bertiných lázní.

„My jsme tam jezdili do sauny dvacet let, bylo to vždycky bez problémů,“ říká Pavel Karvánek z Českých Budějovic. Byl jedním z těch, kterého uzavření bazénu a sauny v Bertiných lázních v Třeboni nemile překvapilo.

Nabídka služeb se změnila po fúzi s Lázněmi Aurora. „My se snažíme postupně eliminovat všechny rozdíly i v nabídce služeb, které jsou mezi Lázněmi Aurora jako střediskem a Bertinými lázněmi jako střediskem číslo dvě,“ vysvětluje jednatel lázní Milan Kramárik.

Jedním z příkladů sjednocení služeb je i nabídka volného vstupu do bazénu pro ubytované hosty. To dosud nabízely pouze Lázně Aurora, od nového roku ho k pobytu dostanou i lidé ubytovaní v Bertiných lázních.

Problémem je ale malá kapacita bazénu. „Kapacita je pro dvacet lidí, Berta má v sezóně 370 klientů, navíc nemá rehabilitační bazén, to znamená, že je tento bazén využíván v době od 7 do 16 hodin pro rehabilitaci,“ dodává Milan Kramárik.

Pro veřejnost zůstane dál otevřený bazén ve větších Lázních Aurora. „Tam je sice pěkná sauna, ale odpočívárna, šatna a sprchy absolutně nevyhovují. Bývá tam moc lidí a strašný hluk, tam se vůbec nedá relaxovat,“ reaguje Pavel Karvánek.

Souhlasí s ním i opoziční zastupitel Jiří Masojídek, přestože opozice fúzi lázní jako takovou schvaluje a sama ji za své vlády připravovala. „Jsou to městské lázně, takže by měly sloužit občanům,“ říká.

Třeboňské lázně patří městu a rada je jejich valnou hromadou. Přesto do politiky vůči klientům nezasahuje. „To jsou opravdu provozní záležitosti lázní, záležitosti jejich obchodní politiky. Pakliže jsou nějaké služby poskytovány i veřejnosti, tak je to víceméně nadstandard,“ uvádí starostka Terezie Jenisová.

Třeboňské lázně se snaží získat větší podíl klientů z řad samoplátců. Ti pro zařízení představují stabilní příjem i ve chvíli, kdy by se opakovala krize lázeňství z roku 2013. I proto teď nabídku svých služeb budou stále častěji přizpůsobovat jejich potřebám.

autor: hoch
Spustit audio