Domov důchodců v Horní Plané shání kvůli rekonstrukci náhradní ubytování pro své obyvatele

16. únor 2008

Kvůli uvažované rekonstrukci hledá domov důchodů v Horní Plané náhradní prostory, kam by přechodně umístil své obyvatele. Jednou z variant je nemocnice v Prachaticích, kde se po rekonstrukci interny a gynekologie vrátil pobyt pacientů do normálu, ovšem ve vylepšeném prostředí.

Ředitel prachatické nemocnice Bohumil Ondřich zájem z Horní Plané potvrdil: "Dostali jsme nabídku z domova důchodců v Horní Plané, kde chtějí provádět rekonstrukci jedné budovy, jestli bychom u nás neumístili 30 pacientů. Začínají jednání o tom, zda se to bude realizovat."

Ředitel domova důchodců v Horní Plané Jaroslav Šíma možnost přestěhování části klientů do prachatické nemocnice potvrzuje: "Vstoupili jsme do jednání jak s panem ředitelem prachatické nemocnice, tak s kolegy z holdingu Jihočeské nemocnice a.s., kteří nám s jednáním taktéž pomáhali. Jednalo by se přibližně o třetinu našich uživatelů, to znamená 35 lidí."

Domov důchodců v Horní Plané nyní hodlá zažádat o dotace z Regionálního operačního programu. V případě úspěchu by se k rekonstrukci přistoupilo během letních měsíců.

autor: čro čb
Spustit audio