Fotbal ve Strakonicích skončil. Teď ale znovu vstává z mrtvých

13. srpen 2017

Znovuzrození zažívá fotbalový klub ve Strakonicích. Odchovancům vadil neslavný konec, kdy jejich předchůdci přivedli tradiční fotbalovou baštu ke krachu a k definitivnímu ukončení činnosti. Nyní už se zdá, že je strakonický fotbal zase v nebývale dobré kondici.

Nový klub se jmenuje Junior Strakonice. Hraje i mužské soutěže a rok od roku postupuje - letos do první A třídy. „Máme to nastartované dobře od naší mládeže, od toho nejmladšího,“ popisuje Tomáš Kostka, jeden z mužů, který stojí za znovuzrozením strakonického fotbalu.

Každý rok úspěch. Každý rok výhra v soutěži. Každý rok postup. Kdy a kde se strakonický Junior zastaví? „Zastaví se tam, kde budou stačit síly. Rozhodně nebudeme nic lámat přes koleno, protože ve finále nejsou lidi a nejsou ani moc peníze. Budeme to vařit nějakým způsobem tady z té strakonické vody, a kam budou sahat naše možnosti, takovou soutěž budeme hrát,“ říká Tomáš Kostka.

Tento hrající šéf klubu si myslí, že i když dorost hraje nejvyšší krajskou soutěž, v mužích je zatím možné pomýšlet právě na A třídu. „Do budoucna možná i s nějakými odchovanci, kteří jsou rozesetí po kraji, bychom mohli zkusit vykopat kraj,“ dodává.

Na přátelské utkání, v němž bývalí dorostenci klubu ročníku 1986 a 1987 vyhráli nad Juniorem 3:2, dorazila asi stovka diváků. Zase se potvrdilo, že ve Strakonicích je po fotbale hlad. „Proto jsme také ten mužský tým s klukama zakládali, aby tady diváci byli uspokojení, jak sportovně, tak kulturně. Divákům určitě patří velký dík, že se přišli podívat,“ uzavírá Tomáš Kostka.

autor: kaj
Spustit audio