Hokejisté Motoru zahájili play-off úspěšně. První zápas byl ale velmi dramatický

27. únor 2017

První utkání čtvrtfinálové série WSM ligy vyhrál Motor České Budějovice nad Přerovem v prodloužení 5:4. Hned při tomto úvodním zápase play-off první hokejové ligy se na ledě Budvar arény v Českých Budějovicích odehrávalo drama, které zdvihalo diváky ze sedadel.

Zápas přinesl nevídanou bitvu. Zubři z Přerova šli do vedení 3:0, domácí Motor dokázal srovnat, ale tři minuty před koncem byli zase Zubři ve vedení 4:3. Hokejisté v dresu Motoru vyrovnali 51 vteřin před koncem třetí třetiny.

„Škoda, vedli jsme 3:0. Hráli jsme s maximálním nasazením, tvrdě jako v každém zápase, ale bylo tam hodně chyb a oni naše chyby potrestali pětkrát. Prodloužení bylo opatrné, akorát nás tam zamotali a hráč tam zůstal sám,“ hodnotil kapitán Zubrů Tomáš Sýkora.

Z prodloužení stačilo odehrát necelé tři minuty a Motor České Budějovice se prosadil popáté. Autorem gólu byl Luboš Rob. „Dřina to byla obrovská. Za stavu 3:0 jsme se trochu probrali, a jak jsme vyrovnali na 3:3, tak jsme věřili. Je to strašně důležité pro další průběh série,“ řekl.

Dodal, že ke stavu 3:0 ve prospěch hostů ale vůbec nemělo dojít. „Nakonec jsme to výborně odmakali a vyrovnali. Ten tým má charakter, a to je super,“ komentoval.

Motor tak získal první bod. Čtvrtfinálová série pokračuje druhým utkáním v pondělí večer v českobudějovické Budvar aréně, pak se boje přesunou do Přerova. Hraje se na čtyři vítězné zápasy.

Čtvrtfinále WSM ligy v sezóně 2016/17 hraje ČEZ Motor České Budějovice proti HC Zubr Přerov. První zápas vyhráli budějovičtí hokejisté 5:4 v prodloužení
autor: kaj
Spustit audio