Jaromír Jágr do zápasu s Motorem nenastoupí

20. únor 2018

Hokejový útočník Jaromír Jágr nenastoupí do středečního zápasu WSM ligy proti budějovickému Motoru. Českému rozhlasu to řekl mluvčí týmu HC Rytíři Kladno Vít Heral.

Podle něj se nejproduktivnější Evropan v historii kanadsko - americké NHL zotavuje po zranění. „Při sobotním zápase proti Havířovu dostal tvrdý úder do hlavy, po kterém byl krátce v bezvědomí a má lehký otřes mozku,“ vysvětlil.

Jaromír Jágr poté vynechal dva tréninky a na ledě českobudějovické Budvar arény se proto neobjeví. „Bohužel je mi to líto i kvůli českobudějovickým fanouškům, ale Jaromíra ve středu neuvidí,“ dodal Vít Heral.

Podle mluvčího klubu HC Motor České Budějovice Tomáše Kučery se motorácký fanklub na utkání připravoval úplně stejně jako na každý jiný zápas. „Přestože Jaromír Jágr je samozřejmě fantastický hokejista, pro nás se toho příliš nezmění, zápas s Kladem bychom měli vyprodaný tak jako tak. Náš fanklub podporuje náš klub, takže oni budou fandit úplně stejně,“ řekl.

Kapacita Budvar arény je beznadějně vyprodaná. „Ve chvíli, kdy vešlo ve známost, že Jaromír Jágr by mohl přijet, tak během jediného dne byly všechny lístky pryč. Bohužel už čtrnáct dní nemáme ani lísteček,“ uvedl Tomáš Kučera.

Pro Motor se jedná o poslední domácí zápas v základní části WSM ligy. Do utkání určitě nezasáhne slovinský obránce Žiga Pavlin, který reprezentuje svou zem na olympiádě v Pchjongčchangu. Kvůli zranění bude v sestavě chybět také Kanaďan Mitch Fillman.

V útoku žádné změny nejsou. Do zápasu nejspíš nastoupí i útočník Vlastimil Dostálek, který se nedávno vrátil z hostování v extraligovém týmu Jihlavy. Otazník zatím visí jen nad postem brankáře, ale podle Tomáše Kučery se dá očekávat, že se mezi tři tyče postaví Petr Kváča.

autor: mvo
Spustit audio