Jižní Čechy budou i letos hostit významný etapový cyklistický závod

16. srpen 2017

Okolo jižních Čech 2017 je závod, na který se těší příznivci cyklistiky celý rok. Pořadatelé v Jindřichově Hradci ladí poslední detaily a samozřejmě už přesně ví, kudy se na konci srpna pojede.

„V tuto chvíli řešíme přihlášky týmů, povolování tratí, zajištění tratí, co se týče dopravního značení, pořadatelskou službu,“ vyjmenovává ředitel mezinárodního závodu Jan Hájek.

Tradičně se závod rozhodoval na Churáňově. V roce 2017 bude všechno jinak. Ani tentokrát ale příznivci cyklistiky o boj o vteřiny v jihočeských kopcích nepřijdou. „Vzhledem k tomu, že nebude Šumava, tak já si myslím, že rozhodnou Novohradské hory,“ říká Jan Hájek.

Letos se závod pojede na pět etap, závodníci absolvují zhruba 606 kilometrů. „Začínáme ve středu 30. srpna v Jindřichově Hradci zaváděcí časovkou týmů na dva a půl kilometru v centru města“ připomíná ředitel.

Druhý den už se pojede klasická etapa z Českých Budějovic do Tábora. V pátek závodníci zamíří z Českých Velenic do Nové Bystřice, v sobotu z Třeboně do Kaplice. Závěrečná pátá etapa bude z Dačic do Jindřichova Hradce.

Startovní listina už se plní. Podle Jana Hájka se přihlásila řada tradičních týmů. „Máme radost, že se poprvé zaregistrovala kazašská Astana, malý tým Astany pro Tour,“ dodává. V závodě Okolo jižních Čech 2017 si tak závodníci i diváci určitě přijdou na své.

autor: kaj
Spustit audio