Kádr volejbalového Jihostroje pro další sezonu už je definitivní

24. červen 2017

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice by si v nové sezoně rádi zahráli v základní skupině Ligy mistrů. K tomu je ale nejdřív potřeba vyřadit ve třetím předkole mistra Finska.

První zápas se bude hrát 8. listopadu ve Finsku, odveta 12. listopadu v českobudějovické hale, kde bývá při zápasech se zahraničními soupeři vždy úžasná atmosféra.

Jihočeši musí porazit finský klub Ford Store Levoranta Sastamala. „Hrají tam velmi úspěšní reprezentanti a každý rok nakupují i velmi dobré cizince. Je to velmi dobrý klub,“ říká trenér Jihostroje René Dvořák.

Věří ale v úspěch, a kdyby to nevyšlo, netajil by zklamání. „Kvůli tomu do té soutěže jdeme, abychom se dostali do Ligy mistrů. Chceme postoupit do hlavní soutěže, kde bychom odehráli šest zápasů s těmi nejlepšími mužstvy. Určitě by bylo zklamáním, kdyby se to nepodařilo,“ dodal.

To, že České Budějovice narazí na extrémně těžkého soupeře, pro něj není nic nečekaného. „My víme, v jaké jsme se ocitli v situaci před losováním. Český koeficient není na té úrovni, abychom dostávali lehčí soupeře. Zkusíme se prosadit a věříme, že je to otevřené padesát na padesát,“ připomíná kouč nejlepšího českého volejbalového klubu.

V tomto týdnu Jihostroj definitivně uzavřel kádr pro další sezónu. Tým mimo jiné posílí dva cizinci - polský smečař Pawel Halaba a slovenský blokař Petr Ondrovič. Změna bude i na postu asistenta trenéra, stane se jím Tomáš Skolka.

autor: kaj
Spustit audio