Kraj opraví desítky kilometrů silnic druhé třídy a čtyři mosty

25. únor 2018

Přibližně 300 milionů korun půjde letos do oprav silnic v Jihočeském kraji, další miliony půjdou na mosty. S využitím evropských dotací nechá kraj obnovit desítky kilometrů silnic a celkem čtyři mosty. Některé bude třeba zbourat.

Opravy, které schválili krajští zastupitelé, se budou týkat silnic druhé třídy. „Zmodernizuje se celkem 45 kilometrů komunikací a bude se jednat o komunikace především na Jindřichohradecku, Prachaticku, Strakonicku a Táborsku,“ uvedl náměstek hejtmanky Josef Knot.

Krajští zastupitelé schválili také kompletní opravu čtyř mostů. Tři z nich bude třeba nejdřív zbourat, protože jejich oprava by se podle náměstka nevyplatila. Jde o dva mosty na trase z Českého Krumlova do Vyššího Brodu a o jeden most v Liščích Horách před Dačicemi na Jindřichohradecku. Místo nich nechá kraj postavit nové.

Čtvrtý most projde důkladnou opravou. „Poslední most, který bude kraj v letošním roce opravovat, se nachází na Českokrumlovsku, konkrétně v katastrálním území Hašlovice. Ten most neprojde demolicí, ale pouze rekonstrukcí, protože je památkově chráněný,“ vysvětlil Josef Knot. Opravy mostů by měly být hotové ještě letos na podzim.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio