Kvůli velké vodě jsou omezeny linky MHD i železniční tratě

2. červen 2013

Aktuální povodňová situace si vyžádala omezení v provozu MHD v Českých Budějovicích a také řadu omezení na železničních tratích v Jihočeském kraji.

Autobusy linky číslo 4 a 6 nejezdí na zastávku „Hrdějovice, Náves“, spoje linky číslo 7 jsou odkloněny na konečnou zastávku „Boršov nad Vltavou, Náves“, nejsou obsluhovány zastávky „Boršov nad Vltavou, U Mostu“ a „Boršov nad Vltavou, Březí“.

Na trati linky číslo 11 nejsou obsluhovány zastávky „Průběžná“, „Pražské sídliště“ a „Čéčova“. Spoje jsou odkloněny přes okružní křižovatku v Průběžné ulici zpět přes zastávku „Strakonická, Möbelix“.
Spoje linky číslo 10 jsou ukončeny na zastávce „Roudné, Náves“, obsluha obce Vidov je zajištěna náhradním autobusem ze zastávky Nádraží přes Nové Hodějovice a na lince číslo 12 není obsluhována zastávka „Havličkova kolonie, Malý jez“.

Na železniční trati České Budějovice – Strakonice je zaplavená trať mezi Hlubokou nad Vltavou a Zliví, mezi Číčenicemi a Protivínem a celá stanice Ražice. Po celé pondělí zde bude jezdit náhradní autobusová doprava.

Trať Vyšší Brod, klášter – Lipno nad Vltavou je zaplavena u Loučovic. Trať Číčenice – Temelín je zaplavena u Bohumilic. Na obou tratích bude do pondělí jezdit náhradní autobusová doprava.

Výluky plánované na pondělí v úseku České Budějovice – Veselí nad Lužnicí jsou z důvodů záplav zrušeny. Stejně tak pondělní výluky v úseku Horní Planá – Černý Kříž – Nové Údolí.

autor: Jana Matznerová
Spustit audio