Lidé z Haklových Dvorů změřili své síly při střílení z praku

25. červenec 2016

V programu olympijských her najdete střelectví, ne ale střelbu z praku. Právě do tohoto netradičního sportu se ale pustili v Haklových Dvorech u Českých Budějovic. Mají za sebou první ročník Haklovského prakiádobraní.

„Jsem rád, že jsme se tu sešli v tomto počtu. Máme mezi sebou jak myslivce, tak hokejisty, ti mají všichni vždycky přesnou mušku. A máme tu i dámy,“ přivítal účastníky Ivo Pokorný, ředitel Haklovského prakiádobraní, jak se soutěž oficiálně jmenuje.

„My jsme si řekli, že bychom se měli nejen společensky scházet, ale i společně sportovat. Tak vznikla prakiáda,“ vysvětloval.

Prak vzal do ruky i Lukáš Pazourek. „Já se toho nebojím, strategie je namířit a střílet,“ komentoval s úsměvem. Soutěžícího jsme poté nechali vystřelit také bez asistence rozhlasového mikrofonu, aby si nestěžoval, že nastupoval pod tlakem reportéra Českého rozhlasu.

Prakiádu vyhrál Ivo Pokorný, před Zdeňkem Tesařem a Milanem Kůrkou. A v Haklových Dvorech už mají podle vítěze další smělé sportovní plány: „Příští měsíc nás čeká fit jízda, to znamená, že tady z návsi odjedeme všichni do Jaronic, Křenovic, Dubného a odtud do Branišova a pak zase zpět. Chtěli bychom ve sportovní tradici nějak pokračovat.“

autor: kaj
Spustit audio