Lipensko opět hostí turnaj mladých fotbalistů. Přijeli i hráči z Kanady

26. květen 2017

Až do neděle jsou Loučovice, Vyšší Brod a Dolní Dvořiště dějištěm mezinárodního fotbalového turnaje čtrnáctiletých nadějí. O pohár Magic Cup budou hrát přední české celky, kvalitní kanadský výběr a také Slovan Bratislava a Spartak Trnava.

S mladými fotbalisty z kanadské Ottawy přijel trenér Vladan Vršecký. Jak sám vždy po návratu domů říká, letěl za oceán proto, aby naučil Kanaďany hrát fotbal. „Proto tam jsme, abychom učili to, co je tady, a abychom rozbourali ty kanadské návyky,“ dodává.

V Kanadě ale fotbal rozhodně není sportem číslem jedna. „Pořád je tam fotbal na druhém místě. Řeklo by se, že Kanada je obrovská se spoustou fotbalistů a my si jen ukážeme, ale tak to není. Bohužel je to obráceně, protože všechny děti nám vezme hokej,“ vysvětluje Vladan Vršecký.

Mezinárodní turnaj Magic Cup se bude hrát na hřištích v Dolním Dvořišti, Vyšším Brodě a také tady v Loučovicích, kde se uskutečnilo slavnostní zahájení. Na akci se moc těšili také fotbalisté bratislavského Slovanu, které trénuje Szilard Nemeth, jeden z nejlepších fotbalistů Slovenska všech dob.

Z českých týmů bude o pohár bojovat Sparta nebo Dynamo České Budějovice. Turnaj vyvrcholí v neděli nejprve zápasem o třetí místo v Dolním Dvořišti a v 11.30 hodin začne v Loučovicích atraktivní finále.

autor: kaj
Spustit audio