Městská rada Tábora navrhuje pětimilionový příspěvek fotbalovému Táborsku na úpravu stadionu

19. březen 2014

Na jednání městské rady Tábora se vrátilo téma výstavby nového fotbalového stadionu, na kterém by se hrála druhá liga. FC MAS Táborsko nyní využívá stadion v Sezimově Ústí na Soukeníku, který je ale hůře dostupný.

Jednání táborských radních přineslo obrat. Rada města totiž doporučila zastupitelům, aby schválili pětimilionovou dotaci pro FC MAS Táborsko. Pokud zastupitelé návrh schválí, fotbalový klub peníze použije na úpravu stadionu tak, aby od příští sezóny vyhovoval požadavkům pro druhou ligu.

Pokud bude koalice jednotná, návrh projde. Jde ale o nestandardní postup, někteří zastupitelé hovoří o „blesku z nebe", protože klub o peníze nepožádal v řádném grantovém či dotačním řízení.

FC MAS Táborsko mluví o výstavbě úplně nového stadionu v sousedství plaveckého bazénu v Kvapilově ulici už dlouho. Donedávna klub avizoval, že bude výstavbu za zhruba 130 milionů korun financovat sám. Teď ale chce, aby peníze dalo město.

„Druhá liga je deset, možná dvanáct milionů korun. Záleží na tom, jestli to budeme dělat s osvětlením, s vyhřívaným trávníkem … Počítáme, že za investici 60 milionů by se tu dala hrát Gambrinus liga,“ vypočítává majitel Táborska Jiří Smrž.

„Není to tak, že by město na sebe vzalo závazek vybudovat za 150 milionů fotbalový stadion. Ta starost leží pořád na fotbalovém klubu a město mu pomáhá touto pětimilionovou injekcí, pokud to schválí zastupitelstvo,“ připomíná starosta Tábora Jiří Fišer, že na městu neleží odpovědnost se podílet na výstavbě prvoligového stadionu.

autoři: Jan Kopřiva , mch
Spustit audio