Mladí hudebníci vtrhli do ulic Českého Krumlova při festivalu ZUŠ Open

31. květen 2017

Průvod masek, koncerty, vedro. Takový byl ve stručnosti festival ZUŠ Open v Českém Krumlově. Krumlovská základní umělecká škola se k celonárodní akci připojila ve velkém stylu.

Na náměstí Svornosti hrál dechový orchestr ZUŠ Český Krumlov, který vede Pavel Havlík. Také tudy prošel několikasethlavý průvod žáků, který zamířil Širokou ulicí a přes Lazebnický most nahoru k zámku.

Árii od Milana Tesaře na Lazebnickém mostě hrály Tereza Štěpánová a Veronika Holcová. „Mně to připadá úplně skvělé, že dáme vědět celému světu, že tu zušky jsou a že mají aktivní žáky,“ pochvalovala si jedna z hudebnic.

Radost měla i ředitelka ZUŠ Český Krumlov Alena Švepešová. „Já jsem si to sama užila v průvodu, protože jsem měla masku a nikdo mě nepoznal, takže jsem si mohla pěkně tancovat na dechovku, zdravit se s turisty,“ řekla.

Žáci v průvodu nesli praporky s logem základní umělecké školy a budili pozornost. „Je krásné počasí, všichni se dívají, tleskají, fotí. Myslím, že je to příjemné,“ dodala Alena Švepešová.

Festival ZUŠ Open v Českém Krumlově - ulicemi prošel průvod, na různých místech hráli hudebníci
autor: Martin Pokorný
Spustit audio