Na kruhovém objezdu na Okružní změnili značení, už se tam stalo několik nehod

25. září 2017

Už několik dopravních nehod evidují od rána policisté na kruhovém objezdu v Okružní ulici v Českých Budějovicích. Důvodem je změna značení a změna přednosti v jízdě, která tam od pondělního rána platí.

„Původně dvoupruhová objízdná křižovatka byla upravena pouze na jeden průjezdný pruh. Řidiči proto musí při vjíždění na takzvaný kruháč a při jeho opuštění dávat zvýšený pozor na jízdu vozidel v pravém jízdním pruhu,“ upozornil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Potvrdil, že od pondělního rána na místě českobudějovičtí policisté řešili několik střetů. Vše se naštěstí obešlo bez zranění, došlo pouze k poškození karoserií.

Jak řekl policejní mluvčí Milan Bajcura, problém je v tom, že řidiči jsou zvyklí jezdit po paměti. To znamená, že v prvních dnech si ani nemusí všimnout změny. Policisté proto apelují na řidiče, aby právě na kruhovém objezdu v Okružní ulici věnovali velkou pozornost dopravnímu značení.

Kdo pojede od Lišova a bude odbočovat směrem k Pražské ulici, tedy hned prvním výjezdem doprava, nemusí nikomu dávat přednost a vjede do odbočovacího pruhu. Pokud ale řidič vjíždí do kruhové křižovatky a chce pokračovat směrem do centra, musí nejdřív dát přednost autům, která po kruhovém objezdu jedou. A při výjezdu z kruhového objezdu musí dávat pozor při odbočování doprava.

Orientaci v kruhové křižovatce v Okružní ulici mají v následujících dnech usnadnit nová návěstí.

autor: Martin Pokorný
Spustit audio