Na Lipně začíná sezóna. Na dovolené je tam už přes 3000 lidí

3. červenec 2015

Nejen kvůli koupání míří na začátku prázdnin lidé k lipenské přehradě. Mají tu i řadu dalších možností, jak se zabavit a užít si volné dny. Situaci v pátek 3. července sleduje v terénu reportérka Českého rozhlasu Jitka Cibulová Vokatá.

Nejprve, před devátou hodinou ranní, navštívila kemp Modřín v Lipně nad Vltavou. „Zde je už téměř 300 lidí. Poprvé si tady mohou užít bezplatnou animaci pro děti, o zábavu se stará lišák Fox, který se přestěhoval z lyžařského areálu do kempu,“ popsala.

Kromě toho je letos v půjčovně sportovního vybavení v přístavu k dispozici více elektrokol a také elektroskútry. Novinkou jsou také letní kurzy, díky nimž se lidé mohou naučit jezdit na bruslích, kormidlovat loď nebo zdolávat výšky v lanovém parku.

Sehnat ubytování na poslední chvíli není problém. „V Lipně nad Vltavou je dva a půl tisíce volných míst v apartmánech, penzionech a hotelech. Šanci máte i v kempu Modřín, který je teď zaplněný z jedné třetiny. Je ale třeba počítat s tím, že se situace o víkendu změní,“ zjistila Jitka Cibulová Vokatá.

Obsazené už je většinou ubytování v atraktivních místech blízko vody. Lidé mají šanci ještě v dražších zařízeních.

O půjčování sportovního vybavení na Lipně je velký zájem. Ani vedro neodradilo lidi od cyklistiky a dalších aktivit. „Velké oblibě se těší elektrokola, která mizí z půjčovny v přístavu jako první. Letos je jich k dispozici celkem 24, což je o sto procent více než loni. Novinkou jsou také elektročluny. Zapůjčení je nutné předem rezervovat, protože je o ně velký zájem,“ popsala Jitka Cibulová Vokatá. Půjčují se také in-line brusle, kola a koloběžky.

Spustit audio