Na poslední chvíli dokončili v Netolicích úpravy sportovního areálu

4. prosinec 2017

Na stavbě sportovního areálu v Netolicích koncem listopadu bedlivě sledovali předpověď počasí. Nevěděli, zda stihnou všechny úpravy do zimy. Nakonec dodavatel předal dílo jen den předtím, než plochu pokryl sníh.

„Počasí nás nakonec podrželo a do termínu bude hotovo. My jsme i ve smlouvě měli, že v případě nepříznivých klimatických podmínek by se to dodělávalo na jaře, protože při pokládání trávy samozřejmě potřebujete určité podmínky,“ oddechl si starosta Vladimír Pešek.

Už v září se začala upravovat plocha, která bude sloužit jako parkoviště, následovaly práce na samotném hřišti. Nyní zbývá jen osadit brány, dokončit zemní úpravy a chodník.

Na hřišti je nový umělý trávník o rozměrech 44x22 metrů. Jeho položení zkontroloval technik David Kneys. „Když jsem to procházel, tak někde třeba růžek vylezl, a to je třeba dolepit. Teď už jen dodělat branky a kolem terén. Práce tady byla docela zvláštní, protože jsme trávník pokládali na takové molitany, což pro nás bylo poprvé,“ popsal.

Umělý trávník je podle starosty moderní, bezúdržbový, takže už by městu neměl přinášet další náklady. „Já jsem strašně rád, že po něm budou běhat hlavně naši nejmenší. Budou to využívat školky, školy, oddíly. Už teď víme, že využití bude stoprocentní,“ dodal.

Výstavba nového hřiště v Netolicích stála zhruba 2,7 milionu korun.

autor: Václav Malina
Spustit audio