Na Prachatické radnici došlo k chybě ve výběrovém řízení, nové se ale konat nebude

16. březen 2012

Rada města Prachatice přehodnotila svůj závěr a nevypíše nové výběrové řízení na post ředitele Kulturních a informačních služeb města.

Před dvěma týdny přitom vedení prachatické radnice tvrdilo, že nové výběrové řízení musí být, protože jednu uchazečku o funkci neprověřila výběrová komise kvůli chybě úředníka města. Podle starosty Prachatic Martina Malého pochybení znamená pracovně právní důsledky pro konkrétního zaměstnance městského úřadu. Není však důvodem k vypsání nového výběrového řízení.

Na pondělním jednání prachatičtí radní rozhodli, že devět zájemců o šéfování kulturnímu dění ve městě pozvou k pohovorům na své další jednání. Práci výběrové komise tak de facto hodili po stůl, přiznal místostarosta Robert Zeman. „Nezbývá než to dotáhnout do konce, abychom měli ředitele Kulturních a informačních služeb, který bude mít stabilní mandát a kvality k tomu, že tuto organizaci může spravovat,“ dodal Zeman.

Adepti na post ředitele Kulturních a informačních služeb města Prachatice předstoupí před tamní radní 26. března. Ve dvojroli se představí současná radní a bývalá vedoucí odboru kultury na prachatické radnici Růžena Štemberková, která se o ředitelské křeslo rovněž uchází.

autor: Václav Malina
Spustit audio