Na výstavě Země živitelka přes 30 exponátů soutěží o cenu Zlatý klas

21. srpen 2008

Letos se na výstavě Země živitelka uchází o ocenění Zlatý klas 33 exponátů. Přihlášené produkty a výrobky dnes posoudila odborná porota, vyhlášení zlatých klasů se odehraje zítra. Více než třetina přihlášených exponátů je z jihu Čech.

Soutěž o Zlatý klas je rozdělena do celkem pěti kategorií: rostlinná výroba, živočišná výroba, mechanizace, potřeby a služby zemědělství a potravinářský a zpracovatelský průmysl.

Největší zájem je mezi vystavovateli o posledně jmenovanou soutěžní kategorii, v níž mají jihočeské firmy hned sedm výrobků: Písecký masokombinát tři druhy uzenin, firma Antoni z Dolního Třebonína dva masné výrobky, Jihočeská drůbež Vodňany zauzenou kuřecí rolku a jindřichohradecká Agrola svůj jihočeský jogurt.

Vyhodnocené exponáty obdrží diplom Zlatý klas spolu s výstavní cenou, celkem jich může být uděleno až 30. Soutěžní porota může udělit také zvláštní ocenění za mimořádný přínos pro ochranu životního prostředí - Zlatý klas s kytičkou.

Soutěž o Zlatý klas mezinárodní výstavy Země živitelka vyhlašuje každoročně Ministerstvo zemědělství ČR prostřednictvím pořadatele Výstaviště České Budějovice.

autor: čro čb
Spustit audio