Nepodařilo se mi sjednotit tým, říká po neúspěchu trenér Motoru Marian Jelínek

23. březen 2018

Čtyři týmy se poperou v baráži o dvě místa v hokejové extralize. Kladno, Karlovy Vary, Litvínov a Jihlava. Chybí mezi nimi České Budějovice, které v semifinále WSM ligy vyřadilo Kladno.

Českobudějovičtí hokejisté tak nesplnili přání vedení klubu a fanoušků. Co to znamená pro trenéra Mariana Jelínka? Má přesnou vizi, co bude dělat v příští hokejové sezoně? „Nemám, nevím, teď jsem plný zklamání a negativních emocí, nerad bych hned dělal nějaké závěry. Mám smlouvu do konce dubna a uvidíme,“ odpovídá.

Za neúspěchem podle něj bylo více věcí, ale největší problém vidí v tom, že tým v krizových situacích vždycky selhal.

Okamžitě se mu vybaví momenty z prvních dvou zápasů, které v Českých Budějovicích vyhrálo Kladno. „První zápas, vyrovnáme na 1:1 a během šestnácti vteřin dostaneme další gól, to je psychicky velmi těžká situace. Druhý zápas, minutu a půl před koncem ztratíme vedení nahozením na bránu a v prodloužení skočíme na led nepochopitelně ve více hráčích, přitom hráči věděli, kdo má jít na led,“ popisuje.

Za stavu 0:2 na zápasy už byla situace hodně těžká. Přesto se ještě Jihočechům podařilo vrátit sérii do Budvar arény. „Myslím, že to odhodlání jsem v kabině cítil. Viděl jsem, že chceme ještě do toho Kladna. Ale dali jsme si vlastní první gól, druhý gól po evidentní chybě, takže takové zkratové jednání, které se mi teď těžko vyhodnocuje. Samozřejmě to vnímám tak, že zodpovědnost mám já, beru na sebe, že se nepodařilo, co jsme tady chtěli,“ dodává Marian Jelínek.

Pojmenovává i další dílčí osobní neúspěchy: „Nepodařilo se mi sjednotit tým vnitřně. Nebylo to úplně tak, jak by si člověk představoval. Nepodařilo se dát dohromady tým, který jde do těžkých bojů jednotný a opravdu jako tým se vším všudy. Samozřejmě trenér je zodpovědný za výsledky, já to tak vnímám a beru,“ uzavírá zatím ještě hlavní trenér hokejistů českobudějovického Motoru Marian Jelínek.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio