Netolice mají konečně územní plán

30. červen 2016

Několik volebních období se mluvilo o územním plánu Netolic. Město se ho konečně dočkalo. Klíčový dokument pro další rozvoj města v pondělí 27. června schválili netoličtí zastupitelé.

„Územní plán není v rozporu s politikou územního rozvoje, územně plánovací dokumentací vydanou krajem a se stanovisky dotčených orgánů. Stanovisko krajského úřadu je kladné,“ konstatoval vedoucí stavebního úřadu Netolice Rudolf Strnad.

O přijetí důležitého dokumentu rozhodl i hlas zastupitele Pavla Pilaře. „Po sedmiletém martyriu je konečně schválený územní plán a znamená to, že je konečně jasné, co a kde se může stavět. My jsme v současné době hlavně řešili napojení objektů, částí a lokalit na město Netolice. Jako důležité vnímáme například i napojení na Podroužek,“ komentoval.

Právě Pavel Pilař se za celé zastupitelstvo musel vypořádat s námitkami fyzických osob i firem k územnímu plánu. „Zčásti se námitky týkaly přeměny zemědělské půdy na bydlení, byly problémy týkající se rozšíření možné výstavby v lokalitě Na Horánku,“ uvedl.

Nárůst požadavků na bydlení v Netolicích podle projektantů souvisí se životním prostředím.

autor: Václav Malina
Spustit audio