Nový trenér Motoru Antonín Stavjaňa chce vrátit budějovické hokejisty do extraligy

3. květen 2016

Cílem hokejistů Motoru České Budějovice je návrat do extraligy. Shodli se na tom členové vedení klubu s novým trenérem. Tím je od tohoto týdne Antonín Stavjaňa.

První, s kým se Antonín Stavjaňa v Českých Budějovicích potkal, byl prezident Motoru Roman Turek. „Mluvili jsme o cílech, o různých dalších věcech, ale samozřejmě to hlavní se bude řešit během letní přípravy, protože Antonín Stavjaňa byl také vytížený do poslední chvíle,“ uvedl.

Antonín Stavjaňa přichází jako trenér mistrovské Nitry. Na čem se s Romanem Turkem domluvili okamžitě, je Turkova role při trénování brankářů. „Na této spolupráci jsme se dohodli a doufáme, že nám to bude fungovat,“ dodal Roman Turek.

V to samozřejmě doufají fanoušci. Antonín Stavjaňa se za nic neschovává. Nechystá si předem žádné alibi. Přišel do Českých Budějovic proto, aby po sezoně Motor slavil postup do extraligy.

Tomuto cíli budou podřízeny i změny v hráčském kádru. „Chceme to jenom vhodně doplnit a pak se ukáže, jestli všichni kluci se s tím ztotožní. Od začátku jsme se bavili o tom, že chceme udělat všechno pro to, aby se postoupilo, a nechceme se za nic schovávat,“ komentoval Antonín Stavjaňa.

Co nový trenér řekl před prvním tréninkem v kabině? Co zaznělo, než se poprvé hráči vypravili do přípravy? „Jsou to obecné věci, ale je důležité, aby kluci hned od začátku věděli, o co jde, jaké máme cíle, jak chceme pracovat. Budeme se k tomu neustále vracet,“ prozradil nový trenér.

Jen co Antonín Stavjaňa nastoupil do práce, okamžitě měl jasno, jak bude vypadat model letošní přípravy českobudějovického Motoru. „Máme devět týdnů sucha, z toho jeden týden soustředění na Lipně, potom dva týdny dovolené a následuje týden, kdy už se hráči budou chystat na led,“ nastínil.

autor: kaj
Spustit audio