O veřejné osvětlení v Budějovicích se bude v od ledna starat Dopravní podnik

Veřejné osvětlení v Českých Budějovicích bude od prvního ledna spravovat Dopravní podnik. Ve čtvrtek to oznámili radní a také vedení Dopravního podniku, který vyhrál výběrové řízení. V posledních několika letech měla veřejné osvětlení v krajském městě na starosti společnost Eltodo, které letos smlouva končí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pouliční světlo

Pouliční světlo | Foto: Ladislav Bába

Do výběrového řízení na správu veřejného osvětlení se přihlásilo několik firem. Odborná komise vybrala právě Dopravní podnik.

„Jako radní to bereme na vědomí. Byly tam nějaké dotazy, nicméně bylo řečeno, že Dopravní podnik byl nejnižší cenou a dokázal zodpovědět veškeré dotazy,“ říká náměstek primátora Kamil Calta z TOP 09.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prasklé žárovky i sloupy veřejného osvětlení budou v Českých Budějovicích od ledna měnit zaměstnanci Dopravního podniku. Více M. Pokorný

Dopravní podnik Českých Budějovic se bude o veřejné osvětlení starat za necelých 10 milionů korun ročně. S městem uzavře smlouvu na 4 roky.

„Vstoupili jsme do toho s partnerem, společností Siemens, která nám poskytla reference, které má, a my budeme přímo ty ruce, které to budou dělat,“ upřesňuje místopředseda představenstva Dopravního podniku Slavoj Dolejš z TOP 09.

Vedení Dopravního podniku zatím neuvažuje o přijímání nových zaměstnanců. „Zatím mám propočteno, že bychom to měli zvládnout s našimi zaměstnanci,“ dodává Dolejš.

Mezi jejich povinnosti bude patřit výměna nefunkčních svítidel, ale i celých sloupů veřejného osvětlení a také péče o osvětlení vánočního stromu na náměstí a další městskou vánoční výzdobu.

„I v rámci nabídky byl odhad, kolik se čeho ročně vymění, takže se třeba může jednat o výměnu 150 sloupů veřejného osvětlení, několika stovek svítidel,“ uzavírá místopředseda představenstva Dopravního podniku.

Veřejné osvětlení převezme do své péče Dopravní podnik od prvního ledna.

Martin Pokorný, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme