Po osmi letech se v Prachaticích dohodli na přemístění střelnice

15. únor 2018

Město Prachatice koupilo za bezmála 12 milionů korun starou střelnici. Sportovní střelci za utržené peníze pořídili od města pozemek a postaví na něm novou odhlučněnou halu. Jako bonus jim prachatická radnice vybuduje hned vedle střelnici pro malorážky.

Uzavřený kompromis umožní stavět v okolí stávající střelnice rodinné domy. Kvůli hluku tam hrozila stavební uzávěra.

„Kauza přemístění střelnice se táhla zhruba osm let. My jsme teď oficiálně majitelem areálu, střelci jsou majiteli pozemku, na kterém bude stát nová tunelová střelnice,“ potvrdil místostarosta Jan Klimeš.

„Tím pádem město získá pozemky, které brání rozvoji v té části, kde se střelnice nachází. My prodejem získáme peníze na to, abychom pokryli tunelovou střelnici. Na zbytek už nám peníze nezbývají, takže další část město postaví za svoje a pronajme nám ji,“ konstatoval jednatel střelců Karel Talafous.

Prachatice tak z rozpočtu uvolní dalších zhruba osm milionů korun na malorážkovou část a zázemí pro střelnici. „V současné době máme výběrové řízení na projektanta, do konce příštího kalendářního roku by měla být celá stavba hotová,“ poznamenal místostarosta.

autor: Václav Malina
Spustit audio